Regija

Metković: Policija održala Dan otvorenih vrata

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja s održavanjem dana otvorenih vrata, i nakon Ploča danas su policijski službenici u Metkoviću brojnim zainteresiranim prikazali svoju opremu i prezentirali svoj rad.

Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz naše Županije humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju ”Prvi hrvatski redarstvenik”.

Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici – opremu interventne jedinice policije, opremu prometne policije, pijane naočale, protueksplozijsku opremu i opremu kriminalističke tehnike.


Policijski demo tim interventne policije prikazao je okupljenima vježbe primjenu policijskih ovlasti, tehnike borilačkih vještina, obranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, postupanje kod težih narušavanja javnog reda i mira i sl.

Djelatnici kriminalističke tehnike su pojasnili kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja, a rad policije predstavio je i inspektor Joe, koji je zajedno sa svojim vodičem Silvijom Potočki pokazao kako otkriva drogu skrivenu u putnim torbama.

Na kraju programa policijski službenici su odigrali revijalnu rukometnu utakmicu sa srednjoškolcima u kojoj su rezultatom 9:6 pobjedu odnijeli srednjoškolci.

Sljedeći Dan otvorenih vrata održat će se u srijedu, 24. svibnja, u Dubrovniku u dvorani u Gospinom polju s početkom u 9 sati.

Slika PU_DN\2023\Metković - dan otvorenih vrata\4.jpgSlika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Slika PU_DN\2023\Metković - dan otvorenih vrata\4.jpgSlika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za