Regija

METKOVIĆ: Dnevna bolnica prošla tehnički pregled, župan u obilasku radova i u Kuli Norinskoj

Kako doznaje portal Metković News, Dnevna bolnica u Metkoviću u srijedu je prošla tehnički nadzor te tim povodom danas, 21. siječnja 2022., u sklopu radnog posjeta Metkoviću i Kuli Norinskoj dolaze župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović, te tom prilikom će obići Dnevnu bolnicu Metković, a i gradilište Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite u Kuli Norinskoj.

METKOVIĆ – Dnevna bolnica Metković

Vrijednost projekta Dnevne bolnice Metković je 16,2 milijuna kuna, a obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju te prenamjenu nekadašnje zgrade Općinskog suda u Dnevnu bolnicu Metković, u kojoj će se omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije.


Cjelokupni projekt, financiran sredstvima Europske unije, uključuje i uređenje Dnevne bolnice u Dubrovniku i ukupne je vrijednosti 50,8 milijuna kuna.

Cilj projekta je uspostava dnevne bolnice Metković i nadogradnja dnevne bolnice u Dubrovniku, a sve s ciljem povećanja kvalitete i učinkovitosti pružanja bolničkih usluga, smanjenja broja pacijenata na akutnom liječenju  te povećanja dnevno-bolničkih kapaciteta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U obilasku Dnevne bolnice županu Nikoli Dobroslaviću i suradnicima priključit će se i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

KULA NORINSKA – obilazak gradilišta Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite

Vrijednost potpisanog ugovora je nešto veća od sedam milijuna kuna, od čega je 85 posto sredstava iz fondova EU, a 15 posto osigurava Dubrovačko-neretvanska županija.

Projekt FIRESPILL, u sklopu kojeg se realizira Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite, okuplja 14 partnera iz Italije i Hrvatske, a cilj mu je povećanje kapaciteta organizacija hitnih službi u svrhu učinkovitijeg rješavanja prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem.

Projekt je ugovoren kroz Program prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020, te je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a pripremu je odradila Regionalna agencija DUNEA u sklopu provedbe projekta ‘Znanjem do EU fondova’ koja će nastaviti pružati i stručnu pomoć u provedbi ovog značajnog projekta.

Uz izgradnju i uspostavljanje Centra za naprednu obuku, kroz ovaj projekt nabavlja se i sigurnosna oprema, hitna vozila na kopnu i moru. Županu Nikoli Dobroslaviću i suradnicima, na gradilištu Centra u Kuli Norinskoj, priključit će se i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, prenosi Metković News.