Regija

Metkovac ubrao glavu kupusa tešku 7 kg!

U njegovom vrtu rastu veliki primjerci povrća. Metkovac Dragan Popović izvukao je glavicu kupusa od 7 kg piše Morski.hr.

Dragan kaže da je uzgojena u vrtu njegove obiteljske kuće u Metkoviću. Ali to nije prvi put da je plod bio daleko veći od uobičajenog.  

– Prije dvije godine, uzgojio je rajčicu u istom vrtu težine 1,6 kg ali je nije slikao. Sorta je bila “Neretvansko čudo”. Dao mi je sjeme i kod mene je narasla 1 kg težine – kaže gastro suradnik Marijan Zujić Morski.hr, čiji prijatelj Dragan, kaže, nije navikao na pozornost, pa se ne voli ni fotografirati, ali je ovu glavicu na njegov nagovor ipak poslikao.  


– Futoški kupus nije nikakav GMO nego je vrlo stara autohtona sorta koju Turci opisuju u 16. stoljeću. To je bijela vrsta kupusa, srednje kasna sorta. Koristi se za kuhanje, kiseljenje te svježe nariban za salatu – kazuje Dragan Popović.

Ovaj primjerak, težine 7 kg dovoljan je za nahraniti više ljudi, a mogla bi se od njega napraviti i zimnica!

No ako ste mislili da ste vidjeli veliki kupus, čekajte! U svijetu su zabilježeni i daleko veći primjerci. Naime, svake godine na državnom sajmu Aljaske dodjeljuje se titula i nagrada za najveći kupus, a ovo je fotografija glavice od 62 kilograma sa organske farme od 2 hektara u Salchi na Aljasci.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za