Regija

Memorijalni biciklistički maraton stigao do Vukovara

Memorijalni biciklistički maraton ‘Navik on živi ki’ zgine pošteno’ Prevlaka – Vukovar – Ilok stigao je do Vukovara.


Biciklisti su jučer došli u Vukovar gdje su zapalili svijeće na Trpinjskoj cesti, Memorijalnom groblju i Ovčari. Nakon središnjega obilježavanja stradanja 12 redarstvenika u Borovu Selu, danas će biciklirati i do Iloka.

Podsjetimo, 6. Memorijalni biciklistički maraton „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok, u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković i Udruge veterana 4. Gardijske brigade DNŽ, vozi se u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

Svrha Maratona je očuvanje tekovina Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltar domovine, a samim maratonom simbolično se spaja krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u 6 etapa (dana). Ovogodišnji Maraton voze Jakša Bulić, Marko Talajić, Josipa Ivanković, Lara Bokšić, Mirko Luburić, Petar Grgić, Ivan Bokšić, Josip Jakelić, Joško Žarković, Josip Vincetić (član Udruge Dvanaest redarstvenika i sudionik nemiloga događaja) i Branko Markota. U pratnji im je idejni začetnik i organizator Maratona, Dalibor Talajić.

Tekst i foto: MetkovicNEWS

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za