Regija

Martin Burić s biokovskog Sky Walka snimao otoke i zalazeće sunce, a onda je iz horizonta “izronio” veličanstven prizor

Bura je posljednjih dana očistila atmosferu te je nakon duže vremena vidljivost sjajna. Primijetili su to brojni fotografi među kojima su i oni koji su posljednjih nekoliko dana snimali Italiju s obale, točnije s obalnih planina.

Naravno, radi se o najvišim predjelima Apenina, često onim višim od 2500 metara. No, da se Apenini ne moraju vidjeti isključivo s obale svjedoče prizori koji se znaju snimiti s Dinare i Kamešnice, na samom granici s BiH, pa čak i s visokih planina u južnoj BiH.

Kako piše Dalmacija danas, za razliku od Velebita, proteklog vikenda na Biokovu nije bilo snijega, no bilo je izraženog zahlađenja. Tako je jučer na našoj najvišoj obalnoj planini izmjeren tek 1 stupanj iznad nule.


Izvrsnu vidljivost iskoristio je naš Martin Burić koji se popeo na biokovski Sky Walk, odakle se pružao sjajan pogled na lanac apeninskih vrhova.

Corno Grande najviši je vrh Apenina, a od Biokova je udaljen 301 kilometar. Dio masiva Gran Sasoa zakriva Hvar, no nije samo najviši masiv bio vidljiv s Biokova već niz ostalih vrhova i grebena.

Uživajte u fotogaleriji nastaloj u predvečernjim satima.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za