Regija

Martin Burić s biokovskog Sky Walka snimao otoke i zalazeće sunce, a onda je iz horizonta “izronio” veličanstven prizor

Bura je posljednjih dana očistila atmosferu te je nakon duže vremena vidljivost sjajna. Primijetili su to brojni fotografi među kojima su i oni koji su posljednjih nekoliko dana snimali Italiju s obale, točnije s obalnih planina.

Naravno, radi se o najvišim predjelima Apenina, često onim višim od 2500 metara. No, da se Apenini ne moraju vidjeti isključivo s obale svjedoče prizori koji se znaju snimiti s Dinare i Kamešnice, na samom granici s BiH, pa čak i s visokih planina u južnoj BiH.

Kako piše Dalmacija danas, za razliku od Velebita, proteklog vikenda na Biokovu nije bilo snijega, no bilo je izraženog zahlađenja. Tako je jučer na našoj najvišoj obalnoj planini izmjeren tek 1 stupanj iznad nule.


Izvrsnu vidljivost iskoristio je naš Martin Burić koji se popeo na biokovski Sky Walk, odakle se pružao sjajan pogled na lanac apeninskih vrhova.

Corno Grande najviši je vrh Apenina, a od Biokova je udaljen 301 kilometar. Dio masiva Gran Sasoa zakriva Hvar, no nije samo najviši masiv bio vidljiv s Biokova već niz ostalih vrhova i grebena.

Uživajte u fotogaleriji nastaloj u predvečernjim satima.