Regija

Markotić i Beroš kritizirali Dalmatince: Molim ljude na jugu zemlje da se drže mjera.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević‘ na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera istaknula je sljedeće:

– Molim sve koji još uvijek nisu shvatili, da shvate da se radi o teškim bolestima koje mogu završiti kobno. Znam da Split želi biti prvi u svemu, ali ne i u broju oboljelih od korone. Znam da Zadar želi biti prvi u svijetu po mnogim stvarima, ali ne i po koroni. Molim ljude na jugu zemlje da se drže mjera, poručila je

Ministar zdravstva Vili Beroš zrazio je oštru kritiku pojedinim pripadnicima zadarske mladeži, za koje je rekao da se okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima i druže se. “To nije odgovorno ponašanje”, rekao je Beroš.


– To što imamo pola manje oboljelih nego jučer je izuzetno povoljna situacija i želimo da se tako i zadrži, rekao je .

I šef HZJZ-a Krunoslav Capak kritizirao je ponašanje u Zadru, kazavši da će se tek za desetak dana znati posljedice takvog ponašanja.

– Nemamo namjeru uvoditi nekakvu strogu policijsku kontrolu jer se velika većina građana pridržava odluka Stožera, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Virus je tu, po tisućuti put to ponavljamo. Neodgovorno ponašanje će se sankcionirati –  poručio je Božinović.

Slobodna Dalmacija