Regija

MAKARSKA RIVIJERA SLOŽNA Želimo zdravstvenu skrb na razini opće bolnice!

𝗠𝗮𝗸𝗮𝗿𝘀𝗸𝗮 𝗿𝗶𝘃𝗶𝗷𝗲𝗿𝗮 𝘀𝗹𝗼𝘇𝗻𝗮 – 𝘇𝗲𝗹𝗶𝗺𝗼 𝘇𝗱𝗿𝗮𝘃𝘀𝘁𝘃𝗲𝗻𝘂 𝘀𝗸𝗿𝗯 𝗻𝗮 𝗿𝗮𝘇𝗶𝗻𝗶 𝗼𝗽𝗰𝗲 𝗯𝗼𝗹𝗻𝗶𝗰𝗲!!!

Jučer su u Zagrebu čelnici općina i gradova s područja Makarske rivijere održali sastanak s ministrom zdravstva, prof. dr. sc. Vilijem Berošem.

“Nakon sustavnog ignoriranja Splitsko-dalmatinske županije, osnivača Doma zdravlja, i oglušivanja na uzastopne apele, dopise i zaključke prethodnih sastanaka predstavnika Makarske rivijere, izravno smo se sastali s resornim ministrom.


Cilj sastanka je prethodno usuglašen na redovitim koordinacijskim sastancima čelnika Makarske rivijere i kristalno je jasan – 𝘇𝗲𝗹𝗶𝗺𝗼 𝘂𝘀𝗽𝗼𝘀𝘁𝗮𝘃𝗶𝘁𝗶 𝗸𝘃𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝘁𝘂 𝘇𝗱𝗿𝗮𝘃𝘀𝘁𝘃𝗲𝗻𝗲 𝘀𝗸𝗿𝗯𝗶 𝗻𝗮 𝗿𝗮𝘇𝗶𝗻𝗶 𝗼𝗽𝗰𝗲 𝗯𝗼𝗹𝗻𝗶𝗰𝗲!

Ovdje političke boje nisu bitne! Ova inicijativa je iznad svih partikularnih lokalnih politika i u tome smo svi suglasni.

U ministru smo dobili konstruktivnog sugovornika, koji se koliko god to nevjerojatno zvučalo, tek nedavno, nakon naših apela, upoznao s ovim dugogodišnjim problemom. Župan, iako odavno upoznat sa svime, već godinama ignorira svoje dužnosti koje ima kao osnivač Doma zdravlja.

Ovim sastankom započeli smo neposredan dijalog s ministrom, nadamo se uspješnoj suradnji te nastavljamo raditi na što bržem pokretanju postupka promjene upravljačke strukture i podizanju nivoa zdravstvene skrbi na razinu opće bolnice” – piše u priopćenju čelnika s područja Makarske rivijere.