Regija

Luka Lulić u ‘Točki gledišta’: ‘To je jedan splet nesretnih okolnosti!’

Gostujući u emisiji ‘Točka gledišta’ Dubrovačke televizije, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Luka Lulić odgovarajući na pitanje tko je kriv za slučaj smrti u Rogotinu u noći sa subote na nedjelju i tko će od nadležnih snositi odgovornost kazao je kako su počeli izvidi koji su tajni i kako će oni utvrditi sve činjenice koje su potrebne pa će sigurno daljnji postupak kojeg provodi DORH ovisiti o tome.

– Moja su trenutačna saznanja takva da mi se odmah sljedeće jutro očitovao tada ordinirajući liječnik. On je izjavio kako je u 00:29 dobio poziv od policijskog službenika PP Ploče s dojavom da se zvalo za pacijenta pod sumnjom na Covic-19 zarazu. Policajca je uputio u nadležnu covid ordinaciju jer nije bilo nikakvih naznaka kako se radi o hitnom slučaju – kazao je Lulić dodavši kako vjeruje liječnikovom iskazu.

– Nema drugog načina nego vjerovati liječniku. Naš je zaposlenik, dugogodišnji liječnik s puno iskustva i prakse. Da je bilo ikakvih naznaka da se radi o hitnom pacijentu on bi izašao na teren. Ovo je jedan splet nesretnih okolnosti – kazao je Lulić u emisiji.


Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu kazao je kako je odmah naložio izvanredni unutarnji nadzor.

– Nadzor je gotov, izvješće je sastavljeno. Čim ga DORH zatraži, dobit će ga. Već smo ga dali Hrvatskom zavodu za Hitnu medicinu koje je također poslalo jedan inspekcijski nadzor koji je obavljen danas. Jedan dio izvješća koje smo sastavili su činjenice, a drugi dio je zaključak. Ali to još ne bih iznosio, doći će vrijeme za to – zaključio je Lulić.

Dubrovački portal