Regija

LOKALNA PROGNOZA Pred nama je proljetno, nepredvidivo vrijeme…

Cherry blossoms are seen as they start blooming near the Washington Monument in Washington, U.S., March 25, 2017.REUTERS/Yuri Gripas

I u ovome se tjednu nastavlja proljetni ugođaj, uz relativno visoku temperaturu zraka, iako malo nižu od one prošlih dana. Pritom će povremeno biti mjestimične kiše…

Danas će u dolini Neretve tijekom jutra puhati slaba bura koja će od podne okrenuti na jugozapadnjak kada možemo očekivati pokoji pljusak. Vjerojatnost za slabu kišu je veća tijekom noći s utorka na srijedu. Temperature  zraka će se kretati između ranojutarnjih 16°C do dnevnih 24°C.

U srijedu možemo očekivati oblačnije vrijeme i nešto niže temperature do 21°C. Kiša je moguća već u jutarnjim satima kada će istočnjak prijeći u umjeren južni vjetar. Oko  podneva bi moglo doći do obilnijih, mjestimičnih pljuskova. Do večeri si se moglo ukazati i sunce te vremenske prilike nakratko primiriti.


Slično vrijeme nas očekuje i u četvrtak, ali s nešto manje izraženom naoblakom i s većom vjerojatnošću za sunčana razdoblja. Moguć je pokoji mjestimični ranopopodnevni pljusak. Temperatura zraka će se kretati do 23 °C i puhat će umjereni zapadni vjetar.

Ovakvi vremenski uvjeti sigurno neće veseliti voćare i vinogradare jer su vrlo pogodni za razvoj uzročnika i infekcije pepelnicom i plemenjačom.

Prema sadašnjim srednjoročnim prognozama, ovakvo promjenjivo vrijeme s nepredvidivim lokalnim pljuskovima protegnut će se i na vikend koji je pred nama.

Više o vremenskoj prognozi za Ploče i dolinu Neretve možete pogledati ovdje.

Izvor: likemetkovic.hr