Regija

Leptirići obilježili Svjetski dan svjesnosti o Autizmu

Danas 02.04. se obilježava Svjetski dan svjesnosti o Autizmu. Autizam se definira kao organski razvojni deficit mozga koji se očituje teškoćama u interakcijama i komunikaciji, te neobičnim ponašanjem. U prostorijama naše udruge s ciljem povećanja stupnja osviještenosti okoline, naši terapeuti teta Irena, Mira, Tonka, Sanja i Stanko su provodili 2 vrste radionica.

Kroz dječju radionicu provodili su aktivnosti igre, maštanja, zabavljanja, ali su i usvojili vještine, i naučili nešto novo o spektru autizma. A kroz edukativnu radionicu savjetovali su roditelje i djecu gdje su kroz svoje struke: fiziotetapiju, senzornu integraciju, radnu terapiju, edukacijski-rehabilitacijsku te logopedsku terapiju prošli kroz problematiku i nejasnoće o spektru autizma, te su bili otvoreni za odgovaranje na sva pitanja. Posjetio nas je velik broj djece i roditelja koji su uljepšali ovaj dan, i uživali u svim aktivnostima, što se može vidjeti u našoj galeriji.

Ovim putem želimo zahvaliti svim članovima naše udruge koji su s nama obilježili ovaj poseban dan, našim zaposlenicima, volonterima RA Jerkovac Metković RA Jerkovac Metković pod vodstvom trenerice Martine Nikolić, Oš Don Mihovila Pavlinovića ,posebno razredno odjeljenje pod vodstvom mag. educ. rehab. Lucije Vladimir Bilić, te CukerLand na donaciji plavih balona.


I za kraj poruka: “Dijete s autizmom vas ne ignorira, ono samo čeka da uđete u njegov poseban svijet!

Tekst i foto: Udruga Leptirići

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za