Regija

Kreće uspostava Tematske ceste u dolini Neretve

Sastanak u Opuzenu by metkovic-news.com

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica DUNEA-e Melanija Milić, sa suradnicima, održali su u Opuzenu radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima s područja Neretve, a vezano uz inicijativu Dubrovačko-neretvanske županije za uspostavu Tematske turističke ceste u dolini Neretve.

Naime, nakon što su prošle godine krenule aktivnosti na uspostavi prve tematske ceste u županiji i nakon što je ona u ožujku službeno i proglašena za područje Pelješca, Županija i DUNEA kreću u formiranje nove ceste za područje Neretve.

Sudionici skupa su prihvatili ideju i nastavit će raditi na ovom projektu, čiji je prvi idući korak prikupiti prijave potencijalnih sudionika, koji će, da bi poslati članovi, morati zadovoljiti uvjete iz Pravilnika o tematskim turističkim cestama Dubrovačko – neretvanske županije.


Pravilnik uređuje definiciju tematskih turističkih cesta koje se još planiraju na Korčuli, Mljetu, Lastovu, Primorju i Konavlima; ponudu na cesti, minimalne uvjete za proglašenje ceste, minimalne uvjete koje moraju ispunjavati subjekti koji se uvrštavaju u sadržaj ceste te minimalne uvjete za pružanje ugostiteljsko-turističkih usluga na cesti te proglašenje ceste.

Tekst i foto: www.metkovic-news.com

U Opuzenu je sudionicima predstavljen i vizualni identitet za ruralno područje Dubrovačko-neretvanske županije, koje će se kao osnovno rješenje dalje primjenjivati na svako pojedino područje. Za Pelješac je, tako, vizual dopunjen grozdom, a za Neretvu će se u tijeku formiranja staze izraditi logo s tipičnim obilježjem tog područja.