Regija

Kreće uspostava Tematske ceste u dolini Neretve

Sastanak u Opuzenu by metkovic-news.com

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica DUNEA-e Melanija Milić, sa suradnicima, održali su u Opuzenu radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima s područja Neretve, a vezano uz inicijativu Dubrovačko-neretvanske županije za uspostavu Tematske turističke ceste u dolini Neretve.


Naime, nakon što su prošle godine krenule aktivnosti na uspostavi prve tematske ceste u županiji i nakon što je ona u ožujku službeno i proglašena za područje Pelješca, Županija i DUNEA kreću u formiranje nove ceste za područje Neretve.

Sudionici skupa su prihvatili ideju i nastavit će raditi na ovom projektu, čiji je prvi idući korak prikupiti prijave potencijalnih sudionika, koji će, da bi poslati članovi, morati zadovoljiti uvjete iz Pravilnika o tematskim turističkim cestama Dubrovačko – neretvanske županije.

Pravilnik uređuje definiciju tematskih turističkih cesta koje se još planiraju na Korčuli, Mljetu, Lastovu, Primorju i Konavlima; ponudu na cesti, minimalne uvjete za proglašenje ceste, minimalne uvjete koje moraju ispunjavati subjekti koji se uvrštavaju u sadržaj ceste te minimalne uvjete za pružanje ugostiteljsko-turističkih usluga na cesti te proglašenje ceste.

Tekst i foto: www.metkovic-news.com

U Opuzenu je sudionicima predstavljen i vizualni identitet za ruralno područje Dubrovačko-neretvanske županije, koje će se kao osnovno rješenje dalje primjenjivati na svako pojedino područje. Za Pelješac je, tako, vizual dopunjen grozdom, a za Neretvu će se u tijeku formiranja staze izraditi logo s tipičnim obilježjem tog područja.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za