Regija

KRAJ AGONIJE: Pomaknut kontejnerski brod koji je blokirao Sueski kanal, ‘Ever Given‘ ponovno plovi

Golem kontejnerski brod koji je od utorka blokirao Sueski kanal pomaknut je u ponedjeljak rano ujutro, javlja Reuters, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Navode kako je brod uspješno pomaknut u 4:30 sati ujutro, a od tada se radi na njegovom osiguranju.

Video objavljen na društvenim mrežama u ponedjeljak pokazao je kako se krma Ever Given-a okrenula prema obali kanala, otvarajući prostor kanalu.


Tvrtka za pomorske usluge Inchcape također je izvijestila da je brod oslobođen.

I VesselFinder, stranica koja se bavi praćenjem brodova, promijenila je status ovog broda napisavši da je brod “na putu”. Odnosno, više ne stoji na mjestu.

Brodska grdosija od 400 metara, nosivost više od 20 tisuća kontejnera, težine preko 200 tisuća tona, dijagonalno je blokirala Sueski kanal u pomalo bizarnoj nesreći prošlog utorka. Tada kreće velika akcija micanja broda, a u kojoj su sudjelovali drugi brodovi i bageri koji su kopali pjesak na obali ne bi li tako oslobodili brod.

U subotu je iskopano oko  20.000 tona pijeska oko Ever Givena i brod je počelo vući 14 tegljača u nastojanju da ga oslobodi, jučer je postignut prvi značajniji uspjeh kad je brod malo pomaknut te je ispod njega počela teći voda, prenosi Slobodna Dalmacija.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za