Regija

Kamere obiteljske kuće zabilježile migrante u ‘šetnji’ kroz Metković

Javna tajna je da se jedan dio migranata kreće i preko Metkovića, što u pokušaju direktno preko graničnih prijelaza koristeći gužve u tijeku turističke sezone, dok oni odvažniji krenu ilegalno preko Šibenice pa gdje izađu, bitno je da su na tlu EU.

Upravo takav pokušaj je zabilježen u utorak ujutro, 30. listopada. Sustav za video nadzor okućnice zabilježio je migrante u prolasku pokraj kuće našeg sugrađanina. Slučaj je zabilježen ispod Platana, u predjelu Slatina, a kako neslužbeno doznajemo, jedan od susjeda ih je također uočio i prijavio te su pravovremenom akcijom djelatnika Granične policije Metković privedeni i deportirani nazad u susjednu BiH.

Opreza nikad dosta

Ljetos smo pisali o pet migranata koji su provalili u kuću u Doljanima. Prekjučer su u Imotskom Sirijci i Pakistanac ukrali automobil. U većini slučajeva riječ je o mlađim muškarcima, od 20 do 40 godina. Kako hodaju, i u hladnim noćima se trebaju negdje i skloniti, nije na odmet s vremena na vrijeme provjeriti svoje napuštene prostorije, kuće/vikendice, jer kako svakodnevno slušamo za sobom obično ostave materijalnu štetu.


Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS