Regija

Kamere obiteljske kuće zabilježile migrante u ‘šetnji’ kroz Metković

Javna tajna je da se jedan dio migranata kreće i preko Metkovića, što u pokušaju direktno preko graničnih prijelaza koristeći gužve u tijeku turističke sezone, dok oni odvažniji krenu ilegalno preko Šibenice pa gdje izađu, bitno je da su na tlu EU.


Upravo takav pokušaj je zabilježen u utorak ujutro, 30. listopada. Sustav za video nadzor okućnice zabilježio je migrante u prolasku pokraj kuće našeg sugrađanina. Slučaj je zabilježen ispod Platana, u predjelu Slatina, a kako neslužbeno doznajemo, jedan od susjeda ih je također uočio i prijavio te su pravovremenom akcijom djelatnika Granične policije Metković privedeni i deportirani nazad u susjednu BiH.

Opreza nikad dosta

Ljetos smo pisali o pet migranata koji su provalili u kuću u Doljanima. Prekjučer su u Imotskom Sirijci i Pakistanac ukrali automobil. U većini slučajeva riječ je o mlađim muškarcima, od 20 do 40 godina. Kako hodaju, i u hladnim noćima se trebaju negdje i skloniti, nije na odmet s vremena na vrijeme provjeriti svoje napuštene prostorije, kuće/vikendice, jer kako svakodnevno slušamo za sobom obično ostave materijalnu štetu.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za