Regija

Jure Divić predstavio novu knjigu „Mekoća“

Ispred rodne kule Tin Ujevića sinoć je u Vrgorcu održana promocija zbirke poezije „Mekoća“ pisca i pjesnika Jure Divića.


Šesta po redu Divićeva knjiga, treća je njegova zbirka poezije, kojoj se vratio nakon tri knjige proze. Na poetskoj večeri u sklopu manifestacije „S Tinom u Vrgorcu“, Divić je čitao ljubavne i erotske pjesme koje su u knjizi podijeljene u tri djela, a kako je naveo autor, zbirka je koherentna cjelina ljubavi i erotike zapisana u periodu od četiri desetljeća.

Publici su predstavljene pjesme, Stranac, Snijeg s mirisom naranče, Tetris, Izabrao sam ljubav, Answer, Guru budućnosti, koje govore o muško ženskim odnosima kroz prizmu ljubavi i erotike, ali i odnosima svijeta prema pojedincu u vrijeme korone.

O knjizi su govorili prof.Branko Radonić i prof.Antonia Galić, a razgovor s pjesnikom vodila je Željka Opačak.
Mekoću koju je dizajnirao Dražen Cvijetković, objavilo je Društvo prijatelja vrgorske starine u biblioteci „Augustin“ u travnju ove godine.

Tekst i foto: Jure Divić – priče / Facebook

 

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za