Regija

Jug Dalmacije konačno spojen s ostatkom zemlje. Donosimo prizore otvorenja Stonske obilaznice

Danas se otvorila Stonska obilaznica, a svečanosti otvorenja prisustvovao je predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrima.


Sama svečanost održala se u 14.30 sati, u Centru za kontrolu i upravljanje prometom Zaradeže. Uoči svečanosti otvorenja, u 14 sati, na mostu Ston održana je kratka prezentacija projekta, piše Dalmacijadanas.hr

Uz predsjednika Vlade, na otvorenju obilaznice su bili i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Otvaranje Stonske obilaznice označava kraj projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, a jug Hrvatske sada bi trebao spremno dočekati turističku sezonu bez gužvi.

Foto: Dalmacija Danas

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za