Regija

Je li se srušio cijeli MUP-ov informatički sustav? Ne rade šalteri u policijskim upravama, zatvoreni su granični prijelazi..

Zbog pada sistema za provjeru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske trenutno je obustavljen promet, javlja Klix.ba.

Radi se, navode, o GP Izačić, Orašje, Šamac, Brčko, Brod, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina, Gradiška i Doljani.

“Uslijed pada sistema graničnih provjera Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske danas od 10:30 sati u različitim intervalima onemogućen je ili značajno usporen promet za osobe i vozila preko međunarodnih graničnih prijelaza”, rekla je za Klix.ba glasnogovornica GP BiH Sanela Dujković.
Na jugozapadu BiH prijelaz je onemogućen u potpunosti, dok na GP Izačić građani EU mogu prelaziti, a državljani BiH i trećih zemalja ne mogu zbog toga što ne radi sistem za provjeru biometrijskih dokumenata.


Promet je obustavljen jutros oko 10 sati, a obustava je, piše Klix.ba, uzrokovana padom sistema na strani Republike Hrvatske, odnosno zbog tehničkih problema Ministarstva unutrašnjih poslova RH.

Tu nam informaciju potvrđuju i čitatelji, više njih nazvalo nas je s informacijom kako je pao MUP-ov sustav, zbog čega ne rade ni šalteri u policijskim upravama.

Čeka se odgovor iz MUP-a.

Slobodna Dalmacija