Regija

Izgrađeno malonogometno igralište u Desnama

Na oduševljenje sve većeg broja djece i mladih obitelji u naselju Desne, završeni su radovi na izgradnji malonogometnog igrališta vrijednog 351 265,17 kn/ 30.526,25 eura.

Rezultat je to vrlo dobre suradnje između Udruga mladih Desne i Općina Kula Norinska koja je projekt nominirala na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te dobili sredstva u iznosu od 230.000,00 kn/30.526,25 eur-a. Ostatak sredstava je osigurala općina u svom proračunu.

Također je riješen i priključak električne energije i rasvjeta, a ubrzo bi igralište trebalo dobiti i priključak vode.


Nikola Krstičević, načelnik Općine Kula Norinska je izjavio kako su žitelji Desana dobili malonogometno igralište, te prostor koji će mještanima služiti za sport i rekreaciju, ali i za druženja i manifestacije koje organiziraju.

Posebno me veseli da je Udruga mladih Desne ponovno pokrenula obilježavanje zaštitnika mjesta – Feštu Sv. Jure, koja se niz godina nije održavala.

“Stoga pozivamo sve u nedjelju dana 23. 04. 2023 u 10:00 na svečanu Svetu misu, a navečer u 20:00 h na Sportski centar u Desnama, gdje ćemo se zajedno proveseliti i dostojno obilježiti zaštitnika mjesta i blagdan Sv. Jure” – poručio je načelnik Krstičević.

 

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za