Regija

Ivanu Pavličeviću povjeren još jedan petogodišnji mandat načelnika PU dubrovačko-neretvanske

Nakon provedenog Internog oglasa za imenovanje rukovodećih policijskih službenika/ca u Ministarstvo unutarnjih poslova na radno mjesto načelnik/ca policijske uprave, Ivan Pavličević je ponovno imenovan načelnikom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na mandat od pet godina, objavili su iz PU dubrovačko-neretvanske.


Od ukupno dvije zaprimljene prijave, obje su bile valjane, a kandidati su pristupili prvo pismenom dijelu testiranja, potom i razgovoru (intervjuu) radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja i viziji budućeg rada na mjestu načelnika policijske uprave.

Rješenje o imenovanju danas mu je uručio načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti i pomoćnik glavnog ravnatelja policije Miljenko Radnić.

Čast mi je što mogu, kao izaslanik glavnog ravnatelja policije, prezentirati budućeg načelnika ove Policijske uprave. Mjerilo izbora su, pored provedenog testiranja, bili postignuti rezultati koji su ostvareni na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a koji su vrednovani, kako od strane javnosti tako i od strane struke. Osobno svjedočim da sve zadaće koje se pred vas postave, budu odrađene besprijekorno, pri čemu policijski službenici ovdje odrade i više nego što se od njih očekuje. – rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja policije Radnić te dodao: Uloga policije i čelnog čovjeka policije najjužnije policijske uprave je ključna za postizanje sigurnosti koja je neophodna za razvoj turizma kao jedne od najvažnijih gospodarskih grana ne samo vaše županije, već i cijele Hrvatske.

Nakon što se zahvalio ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini na ukazanom povjerenju, načelnik Pavličević je posebno zahvalio svom timu s kojim je u prethodnom petogodišnjem mandatu osigurao visokopozicioniranu razinu sigurnosti Dubrovačko-neretvanske županije, što je osnovni zadatak načelnika policijske uprave.

Kroz prethodni petogodišnji mandat dokazali smo da smo policija koja se može nositi sa svim izazovima, od pandemije do milijunskog broja turista i brojnih osiguranja događaja u kojima sudjeluju najviši svjetski dužnosnici, ali i uhićenja osoba koje se bave međunarodnom preprodajom droge, kriminalaca svjetskog kalibra. Pri tom, težih kaznenih djela i narušavanja javnog reda i mira koji utječu na osjećaj sigurnosti, gotovo da i nismo imali. Od ove godine smo postali i vanjska granica schengenskog prostora što je zahtijevalo čitav niz pripremnih radnji koje smo, naravno uz pomoć Ravnateljstva policije, uspješno odradili, zbog čega možemo odgovorno reći da su naše granice sigurne i zaštićene.

Uvijek se može više i bolje stoga ću u narednom petogodišnjem mandatu, naravno u okviru svojih mogućnosti, nastojati još više poboljšati uvjete rada policijskih službenika, a rad policije u još većoj mjeri preusmjeriti na prevenciju kako do protupravnih ponašanja uopće ne bi ni došlo – zaključio je Pavličević.

Ivan Pavličević je magistar kriminalistike, po zvanju policijski savjetnik, koji je policijsku karijeru započeo 1991. godine te je prošao sve policijske razine od pozornika, pomoćnika načelnika u postaji granične policije, načelnika policijske postaje, policijskog službenika za zakonitost postupanja, načelnika odjela policije i na posljetku načelnika policijske uprave.

Odlikovan je Spomenicom domovinskog rata za doprinos u Domovinskom ratu u kojem je sudjelovao od prvog dana, a zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju RH 2006. godine dodijeljena mu je prigodna nagrada Ministarstva unutarnjih poslova.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za