Regija

Indijski veleposlanik posjetio Vrgorac i njegovu proizvodnju

U petak je Vrgorac posjetio veleposlanik Republike Indije. Posjetio je pršutanu, polje Rastok gdje je sudjelovao u berbi jagoda, kao i vinogorje.

“Danas smo imali čast i zadovoljstvo ugostiti veleposlanika Republike Indije, Njegovu Ekselenciju gosp. Raja Kumara Srivastavu koji je došao u posjet Vrgorcu i njegovoj proizvodnji. Veleposlanik je zajedno sa svojom obitelji, a u pratnji delegacije Grada, obišao najveću pršutanu u ovom dijelu Europe, koja se nalazi u našoj gospodarskoj zoni, posjetio je polje Rastok koja je trenutno najslađe zahvaljujući jagodama i sudjelovao u berbi, što ga se posebno dojmilo. Bio je i u Jezeru i razgledao naše vinogorje, najveće u Hrvatskoj.

Oduševljen viđenim veleposlanik je istaknuo važnost domaće poljoprivredne i prehrambene proizvodnje, naročito u doba aktualne pandemije i pritom pohvalio suživot stanovništva s prirodom. Nakon današnjeg druženja s indijskim veleposlanikom Vrgorac je dobio još jednog dragog prijatelja te se radujemo našim budućim susretima”, objavio je na svojoj Facebook stranici Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca, prenosi Dalmacija danas.