Regija

IMALA JE PUNO SREĆE! HGSS Makarska spasio dehidriranu i iznemoglu planinarku

Danas u 14:30 HGSS Makarska zaprimio je dojavu o stranoj planinarki kojoj je potrebna pomoć. U akciji spašavanja sudjelovalo je 12 spašavatelja HGSS stanice Makarska.

“Odmah po dojavi alarmirani su svi spašavatelji HGSS stanice Makarska, uključujući one koji su sudjelovali na osiguranju triatlon utrke BLUE RED GREEN LAKE u Imotskom. U koordinaciji sa Centrom 112 dolazimo do točne lokacije nesreće. Prvi spašavatelji do unesrećene pristižu u 15:22 sati.

Nakon što su spašavatelji zbrinuli unesrećenu koja je bila dehidrirana, dezorijentirana i iznemogla. Nakon okrijepe i odmora, krenulo se u spuštanje uz pomoć spašavatelja. U 15:58 sati unesrećena je dovedena do vozila HGSS-a te kako nije bilo potrebe za hitnom medicinskom pomoći, spašavatelji su istu otpratili do njenog smještaja.


Do nesreće je došlo zbog loše informiranosti o planinarskoj stazi, neadekvatne odjeće i obuće i zbog nedostatka vode i hrane. Stoga još jedan put pozivamo sve građane da budu odgovorni i ne podcjenjuju majku prirodu, a pogotovo ne planinu”, izvijestili su iz HGSS Makarska, prenosi Dalmacija danas.