Regija

I DALJE GORI U NEUMU Nakon dramatične noći zatražena pomoć protupožarnih helikoptera vojske BiH i hrvatskih kanadera

Požar koji je u zaleđu Neuma buknuo jučer oko 10 sati između još uvijek nije stavljen pod kontrolu unatoč velikim naporima vatrogasaca među kojima i vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i mještana koji su ga gasili cijelu noć, no trenutno ne prijeti kućama.

Kako Neum.online doznaje, vatrogasci su cijelu noć branili sela i kuće i uspješno su to odradili. Trenutno gori na području Prapratnice s obje strane, prema Žabi i prema Zelenikovcu i Hotnju, ali gore brda i polja, nema ugroze za stanovnike.

Iz Civilne zaštite BiH kažu kako su jučerašnji dan i noć bili izuzetno teški i naporni za sve vatrogasce i pripadnike CZ, kao i kolege koje su im pritekli u pomoć. Naglasili su kako su dvije vatrogasne postrojbe iz Mostara ostale s njima na požarištu cijelu noć.


-Zahvaljujemo svim kolegama koji su jučer došli u pomoć, sami sigurno ne bismo uspjeli obraniti sve kuće. Ovako imamo dosta materijalne štete u Broćancu i Prapratnici ali na sreću nitko nije ostao bez krova nad glavom i nitko nije ozlijeđen-poručio je Marko Tapalović iz CZ Neum.

Kontaktirali smo načelnika općine Neum Dragana Jurkovića nakon ove teške noći za Neum. Rekao je kako su vatrogasci odradili veliki posao i da se očekuje pomoć helikoptera OS BiH.

-Zbog velike površine koja gori i dosta nepristupačnog terena, zatražili smo dolazak helikoptera Oružanih snaga. Čekamo na potpis i odobrenje Predsjedništva BiH. Nadamo se da helikopter dolazi uskoro. Zatražen je i kanader iz RH, ali to ovisi o požarima u Hrvatskoj, jučer nam nisu bili dostupni zbog gašenja oko Šibenika – poručio je načelnik općine Neum Dragan Jurković.

Načelnik se zahvalio kolegama načelnicima i gradonačelnicima Stona, Metkovića, Mostara i Čapljine koji su stavili na raspolaganje svoje vatrogasne postrojbe koje su pomogle u gašenju ovog velikog požara, piše Neum.online.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za