Regija

Humanitarna malonogometna utakmica za Mateja i Marija

Matej Musulin je šestogodišnji dječak koji je bio živahno dijete prema riječima njegove majke. Sa nepunih 5 godina počinju neki čudni simptomi. Pije puno vode, pa povrati i tako svaki drugi dan. Otišli su do dr. Raseme, a ona je pitala za ostale simptome koji su uslijedili nakon desetak dana. Doktorica je reagirala odmah te ih je poslala u Split. Po hitnom postupku odrađena je magnetska rezonanca i dobija dijagnozu – Matej boluje od Meduloblastom – metastatikum! Tu noć hitno mu se ugrađiva kateter iz glave u stomak da odvodi višak tekućine iz glave. Kada se stanje malo stabiliziralo četvrti dan krenuli su za Zagreb, na Rebro gdje se operira. Nakon oporavka na Rebru idu za Klaićevu na dogovor za kemoterapiju. Nakon svih pregleda ponovno šok – tumor se vratio nakon 15 dana! Opet se vraćaju na Rebro pa u Klaićevu. Odradio je četiri bloka kemoterapija te je presadio matične stanice. Na kraju je ozračen. Magneti pokazuju neke točkice koje nisu operativne. Sada kada nema nikakvih terapija bore se sa alternativama.

Kod 42-godišnjeg Maria Skočibušića sve je počelo 1.6. 2015. Ni po čemu različit odlazak na posao u PVC stolariji dotadašnji obiteljski život sa suprugom Anom i sinom Leonom prekinuo je trenutak slabosti i nesvjestica. Nakon dodatnih pretraga Mariju je otkriven karcinom na mozgu veličine 15 centimetara. Već se 12.6. našao na operacijskom stolu gdje mu je uklonjeno 7 centimetara te zloćudne tvorevine; ostatak se nije mogao ukloniti bez da Mario ne ostane trajni invalid. Nakon toga slijede kemoterapije, mučnine, povraćanja.. Uskoro Mario počinje uzimati lijek koji mu je odmah ublažio posljedice kemoterapije i koji se pokazao kod mnogih ljudi u svijetu, u Hrvatskoj, pa i kod nas u Metkoviću, spasonosnim. Problem je jedino što za taj lijek Mario mjesečno mora naći 900 Eura.
Ove teške životne priče Mateja i Marija ponukali su njihove prijatelje, poznanike, znance, sugrađane, da udruže snage i zajedno sa malonogometnim klubom Metković organiziraju humanitarno – zabavno – sportski spektakl u svrhu prikupljanja novca za njihovo daljnje liječenje.

U ponedjeljak, 21.12.2015., u Sportskoj dvorani u Metkoviću sa početkom u 16:30 sati u malom nogometu snage će odmjeriti lijeva i desna strana Neretve. Prvo će na teren dječaci dobne skupine do 10 godina(U10), zatim veterani i na kraju izborne selekcije lijeve i desne strane. Na početku i između utakmica slijedi zabavni sadržaj uz brojna iznenađenja.


Organizatori pozivaju sve Vas da kupnjom karte od 20 kuna date svoj doprinos u liječenju Mateja i Maria te da bodrenjem sa tribina svi zajedno jasno damo znak da nisu sami.