Regija

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata: Dragi Neretvani nećemo dopustiti da budete građani drugog reda!

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata oglasila se povodom nemilih događaja u Metkoviću koji su uslijedili nakon smrti dječaka Gabrijela Bebića.

Podsjećamo na PETICIJU podrške dr. Kseniji Kaleb i zahtjev za hitnim mjenjanjem zdravstvenog sustava te na POZIV NA PROSVJED podrške metkovskoj heroini dr. Kseniji Kaleb!

 


Dopis Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata prenosimo u cijelosti:

DRAGI NERETVANI, NEĆEMO DOPUSTITI DA BUDETE GRAĐANI DRUGOG REDA!

Slijedom događaja i okolnosti koji su s pravom uznemirili naše drage građane Metkovića, ovim putem garantiramo da ćemo učiniti apsolutno sve radnje koji će dovesti do detaljne istrage odgovornih osoba za smrt dječaka jer opasnost od ponavljanja istog doganja je još uvijek prisutna. Naime prema nalazu liječničke komore nedvojbeno je da propusta ima, no na vrlo netransparentan i površan način. Komora je obećala da će štiti imena svojih članova i da im se ne našteti ugledu te štiti korumpirane, no kad je pitanje dr. Kaleb, itekako zaštita izostaje, zapravo utvrđuje se propust koji nije u skladu s okolnostima u kojima se utvrđuje, te se ovim načinom prikriva nesavjesno liječenje ostalih liječnika i neodgovornog ponašanja protivnoj medicinskoj etici i deontologiji. Za Hrvatsku udrugu za prava pacijenata je ovakav nalaz apsolutno neprihvatljiv, prvenstveno jer nije isto napraviti pogrešku dok se pacijent savjesno liječi i dok se čini sve najbolje za njega (a greška se može dogoditi svakome) ili učiniti namjerni propust nesavjesnim i neodgovornim liječenjem.
Ovo neće biti jedna priča u nizu tragedija naših pacijenata, jer za nas je svaka priča ona koju doživljavamo osobno i dok ne bude pravde nećemo stati!

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata