Regija

Hrvate nakon velikog podviga čeka prijam kod predsjednika Trumpa

Velik je uspjeh za njih Dašića, Merčepa i Karaman, za pomoćnog trenera Zagrepčanina Marka Pintarića (glavni je Crnogorac Jovan Vavić), ali i za vaterpolsku momčad USC-a, koju sada čeka prijam kod predsjednika Trumpa.


Nakon tenisača Borne Goje, još je trojici hrvatskih sportaša pošlo za rukom okititi se naslovom sveučilišnog momčadskog prvaka SAD-a. Borna je, podsjetimo, bio dio teniske momčadi sveučilišta Wake Forest iz Winston-Salema (Sjeverna Karolina), a sada su se šampionske pozicije među američkim sveučilištima (NCAA) dokopali i naši vaterpolisti Zagrepčanin Marin Dašić te Dubrovčani Jacob Merčep i Luka Karaman, članovi vaterpolske momčadi USC-a (University Southern California) iz Los Angelesa (Kalifornija).

Trojancima 10. naslov Velik je to uspjeh za njih trojicu, za pomoćnog trenera Zagrepčanina Marka Pintarića (glavni je Crnogorac Jovan Vavić), ali i za vaterpolsku momčad USC-a, koju sada čeka prijam kod predsjednika Trumpa. Čekali su na naslov četiri godine, od 2013., iako su dotad imali niz od šest slavlja. Trojancima, kako ih zovu, to je ukupno bio jubilarni 10. naslov sveučilišnog prvaka SAD-a. U finalu su USC-ovci pobijedili Stanford s 14:12, i to na njegovu bazenu u Palo Altu, gdje je odigran završni turnir. Čak pet pogodaka postigao je ljevoruki topnik iz Dubrovnika Jacob Merčep, a jedan je pridodao i Marin Dašić, bivši igrač zagrebačke Mladosti. U polufinalu je USC pobijedio gradskog rivala, sveučilište UCLA, sa 8:7, a i u toj je utakmici Merčep s tri pogotka bio najbolji strijelac. Sasvim je razumljivo da je Dubrovčanin ponio i laskavi naslov najkorisnijeg igrača (MVP) završnog turnira. – U polufinalu smo igrali s momčadi UCLA-e, s kojom smo tjedan dana prije u prvenstvu izgubili. Opet je bilo vrlo napeto i neizvjesno, ali je završnica utakmice bila sretnija za nas, pobjedonosni pogodak zabili smo pet sekundi prije kraja. A finale… Što reći, ludilo! – kazao je Merčep američkim novinarima koji su pratili završnicu NCAA prvenstva.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/hrvate-nakon-velikog-podviga-ceka-prijam-kod-predsjednika-trumpa-1287163

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za