Regija

HOROR U VRGORCU Grobovi nakon kiša zamalo otklizali na cestu

Bilo je pitanje dana kada će ogradni zid katoličkog groblja u Orahu, mjesta pored Vrgorca, pasti na županijsku cestu.

Naime, već neko vrijeme zid je bio nagnut prema prometnici, djelatnici “Županijskih cesta Split” su prostor propisno označili, ali kosinu i zid nitko nije sanirao mjesecima. I nakon obilnih kiša tijekom protekla dva-tri dana, klizište je krenulo prema cesti, a grobnice s posmrtnim ostacima mještana su srećom ostale na mjestu.

Međutim, prilično ružna slika otišla je u javnost.


– Tek ove godine osigurana je stavka u proračunu za sanaciju tog zida, zato nismo prije krenuli u taj posao. Međutim, problem je što je taj zid bio napravljen u nečijoj privatnoj režiji, bez imalo čelične armature u betonu i sad nas tu čeka veliki posao.

Uistinu, ne znam koliko će na kraju iznositi trošak materijala i radova, jer moramo napravit kompletan projekt – kazao nam je Toni Grljušić, direktor “Gradske čistoće”, te je dodao:

– Mi se brinemo o redovnom održavanju groblja, poput čišćenja korova i ostalih stvari, a ovo se smatra izvanrednim održavanjem koje je izvan naše osnovne djelatnosti i nadležnosti.

Piše: Mate Primorac/slobodnadalmacija.hr

Foto: čitatelj SD

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za