Regija

HGSS U AKCIJI Na Biokovu djevojčicu konj udario u prsni koš, ozljeđen stranac kod Modrog jezera

Vikend iza nas bio je iznimno aktivan za ekipu HGSS-a Makarska. Od kako je HGSS stanica Makarska završila projekat kuće na Biokovu, gotovo svaka smjena je imala neku vrstu intervencije što je pokazatelj kako je izgradnja kuće HGSS-a na Biokovu projekat koji daje izvrsne rezultate kako u prevenciji tako i u spašavanju, piše Dalmacija danas.

Na vrata dežurne ekipe u HGSS-ovoj kući na Biokovu u petak u večernjim satima pokucala je skupina stranih državljana koji su u naručju nosili djevojčicu u polusvjesnom stanju.

Djevojčicu udario konj u prsni koš

Djevojčica je uslijed udara konja u desnu stranu prsnog koša gubila svijest i bila je malo pothlađena. Spašavatelji su djevojčicu utoplili, stabilizirali te je odmah pozvana HMS iz Makarske koja je do kuće stigla u pratnji HGSS-ovog vozila u 22:20.


Iz HGSS-a su izvijestili da je djevojčica dobro i brzo se oporavlja.

Ni nedjelja nije prošla bez intervencije.

Unesrećeni strani državljanin u blizu Modrog jezera u Imotskog

U 12:10 sati na dežurni telefon HGSS stanice Makarska pristiže dojava o unesrećenom stranom državljaninu koji je, spuštajući se prema Modrom jezeru u Imotskom, ozlijedio koljeno i gležanj.

Odmah po dojavi na teren izlazi 11 spašavatelja HGSS stanice Makarska koji stižu do unesrećenog u 12:45 sati te utvrđuju iščašenje gležnja i mogući lom istog.

Nakon imobilizacije ozljeda kreće transport unesrećenog prema izlazu iz Modrog jezera u kojem pomažu i dva policijska službenika PGP Imotski. Unesrećeni je predan HMS Imotski u 13:25 sati.

U isto vrijeme 2 člana HGSS stanice Makarska, a koji sudjeluju u dežurstvu letača spašavatelja u Helikopterskoj bazi u Divuljama, kreću u potragu koja traje od subote na otok Krk a u kojoj se traže otac i maloljetno dijete. Srećom unesrećeni su locirani i spašeni.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za