Regija

HDZ-ovci spasili Gradsko vijeće Opuzena: ” Gradonačelnik Mataga i stranka Most opstruiraju rad gradskog parlamenta”

Što se to događa u Opuzenu? Slijedi li raspuštanje Gradskog vijeća i prijevremeni izbori za gradski parlament-pitanja su na koja očekuju odgovore građani Opuzena. Za sada je Gradsko vijeće spašeno, sjednica je održana u zadnji čas zakonskog roka od 90 dana (prethodna je bila 17. veljače). Ovu izvanrednu sjednicu su inicirali oporbeni vijećnici koalicije HDZ-HSLS a povod je bio ostavka predsjednika Gradskog vijeća Jure Stanića (Nezavisni).

Iako predsjednik Gradskog vijeća nije izabran sjednica je imala kvorum jer je na njoj sudjelovalo, 6 vijećnika HDZ-HSLS koalicije, 2 vijećnika Nezavisne liste te jedan vijećnik HNS-a. Četiri vijećnika Mosta nisu se pojavila na sjednici kao i gradonačelnik Ivan Mataga, nezavisni kandidat. Podsjetimo, do sada su gradonačelnika podržavali Most, Nezavisna lista i HNS čime je on ima većinu u Gradskom vijeću.

Međutim, vijećnici HDZ-a koji su svojim potpisima i sazvali izvanrednu sjednicu smatraju da gradonačelnik Mataga i Most opstruiraju rad Gradskog vijeća o čemu su se oglasili priopćenjem za javnost.


Obzirom da se na društvenim mrežama, a i u pojedinim lokalnim medijima pojavila ostavka gospodina Jure Stanića na mjesto predsjednika Gradskog vijeća sazvali smo hitnu izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća Grada Opuzena sa samo dvije točke dnevnog reda: 1. Utvrđivanje činjenice podnošenja ostavke na dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Opuzena 2. Izbor predsjednika Gradskog vijeća Grada Opuzena.

– Da se nešto događa jasno je odavno, a sama e-mail poruka gradonačelnika, Ivana Matage je samo to i potvrdila. Na dan sjednice, nekih sat i pol prije početka od strane gradonačelnika poslana je e-mail poruka upućena vijećnicima u kojoj izjavljuje da neće sudjelovati na 20. sjednici Gradskog vijeća i upozorava ostale da nema zakonske pretpostavke za njezino održavanje. Sjednica se održala bez nazočnosti gradonačelnika i bez vladajućih vijećnika iz Mosta. Koji je razlog njihova ne dolaska, a i samog slanja e-mail poruke da je sjednica nezakonita samo je njima jasno, ističu vijećnici HDZ-a te dalje navode:

– Istina je da se sjednica održala u zadnji trenutak do isteka 90 dana i da se kao takva nije održala došlo bi do raspuštanja Gradskog vijeća i novih izbora. Jesu li neke igre bile posrijedi procijenite sami. Dvije godine bili smo konstruktivna oporba. Nismo opstruirali rad Gradskog vijeća, gradskih službi ni rad gradonačelnika. Ovakvo politikantsko ponašanje gradonačelnika i vijećnika Mosta prevršilo je svaku mjeru, a očito je da je to naputak savjetnika istih da se što više opstruira rad i glumi žrtva protekle vlasti i sadašnjeg Gradskog vijeća-smatraju vijećnici HDZ-a.

– Pozivamo gradonačelnika i vijećnike Mosta da umjesto besplodnih pokušaja opstrukcije i nedolaženja na sjednicu, pokušaju iskoristiti Gradsko vijeće za konstruktivne i konkretne prijedloge za građane. Da pokušaju barem privesti kraju projekte započete za vrijeme prethodne vlasti, jer u ove gotovo dvije godine se nismo nauživali plodova rada i zalaganja aktualnog gradonačelnika i njemu sklonih vijećnika. Populizam i destrukcija u Opuzenu neće proći. Žao nam je zbog politikantstva gradonačelnika i vijećnika Mosta, kao i načina njihovog rada koji stavljaju osobne interese ispred interesa naših sugrađana i Grada Opuzena, zaključuju vijećnici HDZ-a.

 

Piše: Stanislav Soldo/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Foto: opuzen.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za