Regija

Guštajte u kupanju još tri dana, a onda za vikend slijedi promjena vremena

Guštaje, guštajte, u ovim prekrasnim, ljetnim danima, jer nam stiže promjena vremena u cijeloj Dalmaciji, s dosta kiše, najviše na splitskom području.

Kupanjac je moguć još danas i sljedeća dva dana, a onda za vikend doista, barem tako najavljuju meteorolozi, dohvatit će nas promjena. Kiša počinje u subotu ujutro, ali je još uvijek u pitanju mala količina oborina, oko jedne litre po kvadratnom metru..

Nešto obimnije padaline predviđene su nakon 20 sati, dok su znatnije količine najavljene za nedjelju ujutro, od 8 do 14 sati, sa čak 7,8 litara kiše po kvadratnom metru.


I temperature će pasti, neće prelaziti ugodna 22 stupnja, i uz lagani istočnjak, koji će u nedjelju navečer okrenuti na slabu buru.

Slijede dva dana bez kiše, ali se temperatura više neće popeti do visina koje su obilježile posljednjih nekoliko dana, a onda u srijedu slijedi nova promjena.

Cijeli će dan kišiti, ali najviše u poslijepodnevnim i večernjim satima. Temperature će također biti između 20 i 22 stupnja, ali će puhati jaki istočnjak.

Prognoza za Ploče