Regija

GRMLJAVINSKO NEVRIJEME Obilne padaline u Pločama, u sat vremena palo više kiše od mjesečnog prosjeka

Novi tjedan je počeo lokalnim nestabilnostima na jugu zemlje. Kako je bilo najavljeno, dijelove Dalmacije je jutros zahvatilo novo grmljavinsko nevrijeme, no ovoga puta je ono bilo znatno južnije nego prije nekoliko dana.

Kako piše Dalmacija danas, jutros je grmljavina probudila stanovnike Visa, Korčule i Pelješca, ali i doline Neretve. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Pločama je do 7 sati pala čak 41 litra kiše po kvadratnom metru, a zbog velike količine oborina u kratkom vremenu, na nekim prometnicama i šetnicama u gradu nastale su kratkotrajne bujice.


Radi se o velikim količinama oborina za kolovoz, te je tako u samo sat vremena palo više kiše nego što prosječno padne u cijelome mjesecu.

Nestabilnosti će biti i na dubrovačkom području, a potom će oborine tijekom dana postupno prestati. Današnja kiša neće označiti ulazak u novo nestabilno razdoblje jer će se vremenske prilike postupno stabilizirati, a temperature zraka bit će sve toplije.

Vrhunac toplinskog vala očekuje nas u četvrtak kada će temperature u Dalmaciji rasti čak do 37 stupnjeva Celzijevih, a u Slavoniji do 40 stupnjeva.

Ipak, nešto svježije vrijeme očekuje nas od petka.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za