Regija

Gradonačelnik Metkovića u pratnji župana i njegovih zamjenika obišao radove na Dnevnoj bolnici

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u pratnji župana Nikole Dobroslavića i njegovih zamjenika Joška Cebala i Žane Marević obišao radove na dva projekta – izgradnji Lapidarija Narona u Vidu te izgradnji Dnevne bolnice Metković.

Iako su projekti iz različitih područja, zajedničko im je što će itekako unaprijediti kvalitetu života svih nas, kako građana Metkovića, tako i doline Neretve, istaknuo je Milan:

– Radovi na izgradnji nove zgrade Arheološkoga muzeja Narona u Vidu vrijedni su gotovo 44 milijuna kuna, a po njihovom završetku dobit ćemo nove muzejske sadržaje, mogućnost za dodatne znanstvene studije te bogatiju turističku ponudu koja će omogućiti dodatni gospodarski razvoj.


Dnevnu bolnicu u Metkoviću godinama čekamo, a veseli me to što će radovi biti gotovi do 1. studenoga. Vrijednost radova je 16,2 milijuna kuna, a obuhvaćaju rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda u Dnevnu bolnicu Metković – podružnicu Opće bolnice Dubrovnik u kojoj će se građanima omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije.

U prostoru Dnevne bolnice bit će smješten i Centar za djecu s poteškoćama u razvoju, odnosno Centar za ranu intervenciju koji će omogućiti brže uspostavljanje dijagnoze, a samim time i kvalitetnije liječenje!Oba projekta dokaz su kako se sinergijom nacionalne, županijske i lokalne razine mogu realizirati odlični projekti s konkretnim rezultatima te na dobrobit svih građana, – zakljUčio je Milan, prenosi Metković News.