Regija

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan (HDZ) povećao sebi plaću

Jučer je, u 17 sati u galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković, održana 17. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke dnevnoga reda, a naviše se raspravljalo o povećanju plaća gradonačelniku, njegovim zamjenicima i zaposlenicima gradske uprave, prenosi portal likemetkovic.hr

Između ostalih točaka, većinom glasova usvojen je Prijedlog odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Metkovića čime se navedenima povećala plaća.

Osim toga, izmjenama Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i Odluke o naknadi za rad zamjenika gradonačelnika povećat će se i gradonačelnikova plaća, a zamjenici će dobivati naknadu za rad. O ovim se točkama provela žustra rasprava. Zamjenik gradonačelnika Damir Rajič obrazložio je povećanje navodeći povećanje Proračuna, projekte koje Grad provodi kao i privatne razloge. Vijećnici Mosta bili su protiv ovih odluka, a vijećnica Katarina Taslak obrazložila je kako nema potrebe za izmjenama ovih odluka. Koalicijski partner, vijećnik Stipo Gabrić Jambo je podržao ovo povećanje plaća gradonačelniku i njegovim zamjenicima uz obrazloženje da se u Metkoviću od takvih plaća ne može živjeti. Predložio je da one budu oko 14-15 tisuća kuna i da se uz treba kupiti dobro auto i imati vozača.


Od sada zamjenici gradonačelnika bez zasnivanja radnog odnosa dobivati naknadu u iznosu oko 3000 kuna mjesečno, a gradonačelnikova plaća će biti nešto iznad 10 000 kuna.