Regija

Građani Metkovića žele da njihov grad postane sjedište županije: ‘Trebamo postati centar, brojni političari dolaze odavde, a do Dubrovnika ionako treba prijeći granicu’

Slobodna Dalmacija je na ulicama Metkovića provela anketu u kojoj su se svi građani ove utvrde Mosta nedvosmisleno izjasnili da bi željeli da središte Dubrovačko-neretvanske županije, umjesto Dubrovnika, postane Metković.

Jedan od argumenata je da su brojni hrvatski političari baš iz Metkovića, a drugi argument da Metković postane centar jest da građani više ne bi morali putovati preko granice do Dubrovnika.

Ako Most, slijedeći volju svojih birača, uspije prebaciti sjedište županije iz Dubrovnika u Metković, trebat će razmisliti i o preimenovanju najjužnije hrvatske županije – možda postane Metkovsko-dubrovačka.


Jeste li za to da Metković bude sjedište Dubrovačko-neretvanske županije?

Željka Bulić, kozmetičarka:

To bi mi bila želja. Zato što brojni političari dolaze iz Metkovića. Kada imamo toliko političara zašto ne bi i centar Dubrovačko-neretvanske županije bio baš Metković.

Marija Erna Maričić, umirovljenica:

Ja bih svakako podržala takvu ideju. Živim u Metkoviću i volim ovaj grad i bila bih sretna da bude središte ove županije.

Slobodan Volarević, inženjer:

Zašto ne. Županiju ne čini mjesto već ljudi. Županijsko središte mogao bi biti svaki grad na području Dubrovačko-neretvanske županije. Tako bi se smanjili i troškovi poslovanja županijskih službi.

Ante Volarević, vozač:

Ne znam koje bi koristi grad Metković imao od preseljenja Dubrovačko-neretvanske županije u Metković ali to bi podržao. Mislim da je vrijeme da grad Metković da svoga župana i Grmoji želim svu sreću i pobjedu na predstojećim izborima.

Ana Medak, umirovljenica:

Da. Vjerujem da bi se sjedište Dubrovačko-neretvanske županije iz Dubrovnika moglo prebaciti u Metković. To bi svakako bilo dobro za građane, koji više ne bi morali putovati do Dubrovnika.

Stanislav Soldo

sobodnadalmacija.hr