Regija

GP Gabela Polje otvoren za međunarodni promet

Na sjednici Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima donesene su odluke o prekategorizaciji graničnih prijelaza za pogranični promet u međunarodne granične prijelaze te produžetak radnog vremena pojedinih graničnih prijelaza, te su zahtjevi uvaženi.

Kada je u pitanju južni i zapadni dio države, dobra vijest stiže za putnike koji u RH idu preko Čapljine, Neuma i Posušja.

Naime, za vrijeme trajanja turističke sezone, privremeno su prekategorizirani granični prijelazi za pogranični promet Jovića Most-Čitluk i Slivno-Drinovačko Brdo u međunarodne


Također, privremeno su prekategorizirani granični prijelazi za pogranični promet Gabela Polje I – Gabela, Slano-Orahov Do i Imotica – Duži u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Navedene Odluke o privremenoj prekategorizaciji graničnih prijelaza donesene su na rok od 3 mjeseca odnosno do održavanja iduće sjednice Povjerenstva, osim za granične prijelaze Slivno i Jovića Most kod kojih se privremena prekategorizacija odnosi za vrijeme trajanja turističke sezone, odnosno od 12. srpnja do 12. rujna 2021. godine.

Također, Mješovito povjerenstvo je podržalo inicijativu da se prekategorizira i GP Vukov Klanac-Radež kada se stvore infrastrukturni uvjeti.

Foto: Čapljinski portal

Foto: Čapljinski portal

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za