Regija

GP Gabela Polje od danas otvoren za promet za sva vozila i putnike

Nakon što su s hrvatske strane ispunjeni svi organizacijski i tehnički uvjeti za privremenu prekategorizaciju graničnog prijelaza Gabela Polje, isto je učinila i BiH strana.

Tako će od sutra važiti privremena prekategorizacija GP Gabela Polje u međunarodni granični prijelaz za putnički promet, potvrdila je za RDV glasnogovornica Granične policije BIH Sanela Dujković.

Stekli su se uvjeti, dakle dobili smo suglasnost od nadležnih organa RH za prekategorizaciju Graničnog prijelaza Gabela Polje, koji će već od sutra biti otvoren za prijelazak državljana BiH za putnički i motorni prijelaz.


Ono što je važno jeste činjenica da je granična policija poduzela sve aktivnosti u pogledu osiguranja materijalno-tehničkih sredstava i ljudskih resursa kako bi se moglo započeti s obavljanjem graničnih provjera na Gabela Polju u skladu s međunarodnim graničnim prometom”, istaknula je Dujković za RDV.

Inače, predviđeno trajanje privremene prekategorizacije je do 01. listopada ove godine, priopćilo je ravnateljstvo HR policije.

caportal.net