Regija

Fotografijom “Dolina Neretve” pobijedio na svjetskom internetskom natječaju

Opuzenski fotograf  Matko Suton pobijedio je na svjetskom internetskom natječaju “Mr Twister top 10 weather photographs” za najbolju meteorološku fotografiju, a najviše “klikova”, time i glasova, dobila je fotografija “Dolina Neretve”, piše Slobodna Dalmacija. Sutona, inače, člana “Crometea” i dugogodišnjeg ljubitelja meteoroloških fotografija, oduševilo je prvo mjesto na prestižnom natjecanju.


– Veliko je ovo priznanje jer je u konkurenciji bilo mnogo izvrsnih fotografija meteoroloških prizora iz cijeloga svijeta, a kako su ljudi širom svijeta odlučili, najviše im se svidjela “moja” “Dolina Neretve” – govori 35-godišnji Matko Suton kojemu, kako kaže, ništa nije teško kada je u pitanju dobra fotografija.

Kad se nevrijeme obruši na ljepotu

– Svaka najava nove ciklone ili tek neverina za nas “meteochasere”, poznatije kod nas kao “lovci na munje”, novi je izazov i prilika da napravimo što bolju fotografiju. Tako je bilo i za posljednje ciklone David u noći sa 16. na 17. studenoga kada je nebo paralo jug Dalmacije; otišao sam na Jadransku magistralu i bio zadivljen prizorom – prepričava svoje dojmove opuzenski fotograf.

Dok je ciklona divljala Dalmacijom, Matko Suton je poput brojnih “meteochasera”, unatoč kiši i munjama, želio uhvatiti svaki trenutak.

– Dolina Neretve je nama fotografima uvijek inspirativna, a kad se nevrijeme obruši na tu ljepotu, tada je poseban prizor. Sretan sam što sam baš uspio “uhvatiti” trenutak udara munje u Neretvu – priča nagrađeni fotograf. Tako je u lovu na munje nadareni fotograf ulovio i prestižnu nagradu.

I prije su njegove fotografije osvajale brojne nagrade, a ušao je u najuži izbor u izložbi Meteorološki kontrasti IV, koja je već obišla cijelu Hrvatsku.

S obzirom na česte ciklone nad našim područjem, za opuzenskog fotografa neće nedostajati inspiracije za nove fotografije i nove nagrade.

 

1417119675dolina_neretve

 

O. Koharević/Slobodna Dalmacija

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za