Regija

FOTO | Ekskluzivne snimke iz zraka: Dionica Počitelj-Buna – autocesta europskih razmjera

Poddionica autoceste Buna – Počitelj u potpunosti je završena, a završetkom ovih radova BiH je dobila nova 7,2 kilometra autoceste na Koridoru 5C.

Autocesta koja prolazi kroz Čapljinu na snimkama iz zraka izgleda fantastično.

Autocesta vijuga kroz hercegovački krš, između vinograda i obradivih površina, s pogledom na kanjon rijeke Neretve u daljini…


Ova poddionica pozicionirana je između poddionice tunel Kvanj -Buna na sjevernoj i poddionice Počitelj – Zvirovići na južnoj strani.

Trasa počinje na oko četiri kilometra južno od sela Hodbine i ne presijeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj.

Trasa je prolaskom pored naselja Stanojevići i Kevčići presjekla putnu komunikaciju, zbog čega su izgrađeni nadvožnjaci Grabovina i Kevčići, a na djelu trase pored Bivoljeg Brda izgrađen je nadvožnjak istoimenog naziva. Od ostalih objekata na trasi se nalaze dva prolaza za životinje, kao i dvostrano odmorište Rotimski potok.

Iako je ova poddionica završena 7,2 kilometra autoceste će bit u funkciji nakon izgradnje kolosalnog mosta Počitelj, gdje se radovi, kao i na cijeloj poddionici Počitelj – Zvirovići, dugoj 11.75 kilometara, izvode punom parom i trebaju biti završeni do kraja sljedeće godine.

Izgradnjom ovih dionica BiH će dobiti novih 18 kilometara autoceste na Koridoru 5C, koji će biti povezani s europskom mrežom puteva.

Tekst i foto: Čapljinski portal

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za