Regija

EPIDEMIJA GRIPE NA VRHUNCU Zavod objavio koliko je oboljelih prijavljeno u Dubrovniku, Metkoviću, Pločama

Raste broj oboljelih i laboratorijski potvrđenih slučajeva gripe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, stoji na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

“U Službi za mikrobiologiju Zavoda do sada je laboratorijski potvrđeno 124 slučaja virusa gripe (76 slučaja virusa A i 48 slučaj virusa B). Samo u prošlom tjednu Službi za epidemiologiju ukupno je prijavljeno 177 slučajeva oboljelih od gripe. Najviše prijava pristiglo je iz Dubrovnika 79, Metkovića 62, Ploča 24 i Korčule 12. Ukupan broj prijava oboljelih do 16. veljače iznosi 407. Dubrovnik ima 229 prijava oboljelih, Metković 101, Ploče 43, a Korčula 34,” stoji na stranicama Zavoda.

“Prema dobnim skupinama, najveći broj prijavljenih je u dobi 7-14 godina (140 djece). Stvarni broj oboljelih od gripe za pretpostaviti je znatno veći od prijavljenih, a razlozi za to su to što se jedan dio oboljelih ne javi liječniku (sami se liječe), a drugi dio koji se javi liječniku ne bude prijavljen od strane liječnika, iako je to zakonska obveza. Ipak, gripa je nepredvidiva bolest i koliki će biti stvarni broj novooboljelih u ovoj sezoni teško je predvidjeti. Svakako svi oni sa simptomima gripe trebali bi o tome obavijestiti svoga liječnika zbog evidencije, a u slučaju komplikacija bolesti i javiti se svom izabranom liječniku na pregled,” stoji na stranicama.


Izvor: dubrovackidnevnik

Tag