Regija

DUBROVAČKA BOLNICA: Zbog gripe uvedene posebne mjere, odgađaju se operacije i pregledi

Dubrovačka bolnica od srijede, 23. siječnja, zbog nedostatka medicinskih sestara i zbrinjavanja pacijenata oboljelih od gripe, privremeno ukida sve hladne operativne zahvate i prijem pacijenata na elektivne pretrage na svim bolničkim odjelima, upravo je javio dr. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice, a prenosi Dubrovački vjesnik.


Privremeno se spajaju odjeli za urologiju i za plastičnu kirurgiju, te odjeli za opću internu medicinu i za gastroenterologiju, a sve medicinske sestre se stavljaju na raspolaganje glavnim sestrama ovih odjela i pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo.

Ove privremene mjere, navodi ravnatelj Bekić, trajat će najmanje dva tjedna a svakako sve dok postoji potreba.

Brojka hospitaliziranih pacijenata koji boluju od gripe je između 50 i 60, kaže ravnatelj, ovisno o otpustu i prijemu novih slučajeva.
– Problem je upala pluća koja najčešće napada djecu i imunokomprimitirane osobe. Kako je već poznato, ove godine smo ranije nego proteklih sezona gripe zabranili posjete u bolnici s obzirom da smo uočili porast broja pacijenata. Zabrana se obično uvodi nakon proglašenja epidemije gripe, ali mnogi slučajevi nisu bili registrirani- kaže doc. dr. Bekić.

Općoj bolnici Dubrovnik, potvrđuje ravnatelj, danas nedostaje između 25 i 30 medicinskih sestara.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za