Regija

Dubrovačka bolnica slavi 4 godine rada Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih

Opća bolnica Dubrovnik obilježava danas 4 godine rada Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih. Poliklinika je počela s radom 2019. godine, a ubrzo je zbog pandemije koronavirusa prilagodila način rada. Zaposleni su dodatni psiholozi kako bi se udovoljilo potrebama djece i mladih, a Poliklinika je posljednjih godina provela i istraživanja o mentalnom zdravlju mladih.


Tim je povodom Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s Poliklinikom za mentalno zdravlje Opće bolnice Dubrovnik, organizirao niz predavanja.

Za stručne suradnike osnovnih i srednjih škola s područja županije održana su predavanja psihologinje Maje Hatvalić Capurso iz Poliklinike za mentalno zdravlje Opće bolnice Dubrovnik i liječnice školske medicine Matije Čale Mratović iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Predstavljena su istraživanja koja su ukazala na mnoge poremećaje u ponašanju djece i mladih poput ozbiljne ugroženosti mentalnog zdravlja, porasta samoozljeđivanja, suicidalnih misli, alkoholizma i raznih ovisnosti.

U podne su u Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik dodijeljene didaktičke igračke koje je Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića donirala Poliklinici i Odjelu pedijatrije dubrovačke bolnice. Ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Mariju Bekiću igračke je uručila direktorica socijalnog poduzeća Prijateljica plus Marina Mustapić.

U suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom u dvorani Ivana Pavla II u 17 sati, izv.prof.dr.sc. Katarina Dodig Ćurković, specijalistica psihijatrije, subspecijalistica dječje i adolescentne psihijatrije i subspecijalistica forenzičke psihijatrije, održat će predavanje ‘Zdrav razvoj mladih’ za adolescente, učenike viših razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola, njihove roditelje i profesore te zainteresiranu opću javnost.

 

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za