Regija

Drugo zeleno vozilo u upotrebi za Dubrovačko-neretvansku županiju

Novi hibridni automobil sada je u prometu za potrebe operativnih i institucionalnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije. Zahvaljujući EU projektu SUSPORT, Dubrovačko-neretvanska županija započela je obnovu svoje flote vozila sa nultim utjecajem na okoliš, a sada je u pogon ušao i novi hibridni automobil nakon jednog plug-in hibridnog vozila kupljenog uz potporu EU projekta SUSPORT.

Toyota Yaris hibrid dostupan je zaposlenicima županije, omogućujući značajne uštede u pogledu CO2 i daljnje postizanje cilja poboljšanja održivosti i energetske učinkovitosti kroz konkretne aktivnosti. Ovim se potvrđuju nastojanja Dubrovačko-neretvanske županije u energetskom i ekološkom planiranju, a ova aktivnost predstavlja jedan od elemenata njezine strategije za poboljšanje ekološke održivosti i uštede energije prema dekarbonizaciji. Treba također naglasiti da je veći dio europskih projekata u koje je uključena Dubrovačko-neretvanska županija snažno usmjeren na održivi razvoj i energetsku učinkovitost.

EU projekt SUSPORT financiran je iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020 s ukupnim proračunom od EUR 7.142.000,00 Dubrovačko-neretvanska županija u svom dijelu raspolaže ukupnim proračunom od EUR 260.000,00 od čega je 85% sufinancirano putem Europskog fonda za regionalni razvoj dok se 15% proračuna odnosi na udio vlastitih sredstava.


Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za