Regija

Dolazi novi toplinski val: Trajat će tjedan dana, temperature će se penjati i do 39ºC

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano uz sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaku buru koja će poslijepodne oslabiti i skrenuti na maestral. Poslijepodne će u planinskim krajevima unutrašnjosti biti više naoblake, a na jugu Jadrana moguć je pokoji lokalni neverin.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 25 do 30, a na Jadranu od 32 do 35ºC. U petak će, kako prognozira meteorolog N1 Bojan Lipovšćak, vrijeme biti promjenljivo oblačno uz visoku i srednju naoblaku s duljim sunčanim razdobljima. U noći na subotu doći će do naoblačenja sa sjeveroistoka uz mjestimice slabu kišu, a subota će biti pretežno oblačna s kišom.

Više kiše bit će u istočnim krajevima unutrašnjosti te na južnom Jadranu. U Slavoniji, Baranji i na južnom Jadranu povremene slabe kiše bit će i u nedjelju, dok će se u ostatku zemlje razvedriti. Na praznik Velike Gospe, u ponedjeljak, bit će sunčano uz mali porast temperature.


U utorak će stići kratkotrajno naoblačenje uz malu vjerojatnost za slabu kišu, a potom će do kraja tjedna temperature rasti uz obilje sunca. Krajem tjedna dolazi novi toplinski val pa će najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će biti od 38 do 39ºC. Na Jadranu će od utorka biti sunčano, toplo i vruće uz umjeren do jak jugozapadni vjetar – lebić te maestral.

Toplinski val trebao bi trajati tjedan dana, a njegov kraj obilježit će prodor hladne fronte praćen grmljavinom, pljuskovima i udarima vjetra te padom temperature za 10 do 15ºC.