Regija

Dogovor Stožera: Ukidaju se propusnice za Dolinu Neretve

Županijski stožer za civilnu zaštitu uputio je prijedlog svim jedinicama lokalne samouprave da se Dubrovačko- neretvanska županija podijeli na 3 zone.

U ponoć je stupila na snagu izmjena odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Tom odlukom, unutar većine hrvatskih županija može se kretati bez e-propusnica. No unutar Dubrovačko-neretvanske županije još je na snazi stari režim. Naime, županijski stožer za civilnu zaštitu uputio je prijedlog svim jedinicama lokalne samouprave da se Dubrovačko- neretvanska županija podijeli na 3 zone. Prema tom prijedlogu, jedna zona bi bila Dolina Neretve, druga otoci i Pelješac i otoci, a treća područje Grada Dubrovnika. Ukoliko jedinice lokalne samouprave pristanu na ovaj prijedlog, županijski stožer ga mora poslati, na odobravanje i Nacionalnom stožeru za civilnu zaštitu.


Danas je na redovnoj konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo potvrdio da su se svi načelnici stožera s područja Neretve složili za ukidanjem, a potvrdio nam je to i telefonski načelnik Stožera civilne zaštite u Pločama, Zoran Majstrović.

Također, kako piše portal metkovic-news.com, gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan je istaknuo kako se Grad Metković pozitivno očitovao na ovaj prijedlog.

– Mi smo zaprimili prijedlog jučer i odgovorili smo pozitivno. Dakle, slažemo se s tim da dolina Neretve bude jedna zona. Koliko je meni poznato, pozitivno su se očitovale i ostale jedinice lokalne samouprave na području doline Neretve. Jutros sam se čuo s načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite, Joškom Cebalom. Oni će prijedlog Nacionalnom stožeru dostaviti danas koji će donijeti odluku i očekujem sutra ili najkasnije prekosutra, da više neće trebati e-propusnica u dolini Neretve – kazao je Milan.