Regija

Dodjelom pohvala započela proslava Dana policije

Povodom obilježavanja Dana policije u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj upriličena je  prigodna svečanost na kojoj se načelnik Ivan Pavličević obratio djelatnicima te se u uvodnom dijelu govora zahvalio na zalaganju i radu u protekom razdoblju svim policijskim službenicima i njihovim rukovoditeljima bez čijeg truda i zalaganja ne bismo imali ovako zadovoljavajuće stanje sigurnosti. Svoje obraćanje prisutnima načelnik Pavličević završio je čestitkom Dana policije svim policijskim službenicima.

Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević javno je pohvalio 23policijska i državna službenika. Oni su: Ivanka Savinović, Amela Medved, Tanja Bačelić, Sanja Belemečić i Davor Barbarić iz Službe pravnih, financijskih i tehničkih poslova; Marijana Bokun, Stijepo Kljunak i Mario Greget iz Policijske postaje Dubrovnik; Leana Bianki, Ana Vukas, Zdenka Mišeta i Nada Peškura iz Policijske postaje Ston; Luka Šanje, Andrija Puljašević, Ivan Janjić i Milan Valentić iz Postaje prometne policije Dubrovnik; Ante Tadić iz Policijske postaje Metković; Marko Simat, Nikolina Komazina, Mario Lovro i Pavao Kežić iz Postaje granične policijske Metković; Drinko Marević iz Policijske postaje Ploče i Nemanja Trojković  iz Policijske postaje Lastovo.

Ovom prilikom pobjednicima ovogodišnjih sprotskih natjecanja u stolnom tenisu, malom nogometu i streljaštvu, a koja se već tradicionalno organiziranju povodom Dana policije, uručeni su pehari.
Obilježavanje Dana policije nastavlja se u utorak, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo te kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijeke uprave.


Svečano misno slavlje će se održati u nedjelju, 29. rujna, na sam blagdan sv. Mihajla, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu,  s početkom u 10 sati.

dubrovacko-neretvanska-policija.gov.hr