Regija

Docent splitskog FESB-a postao kantautor: Napisao i otpjevao novu pjesmu klape Sveti Florijan “Moja si bura”

Nakon dvije godine pauze, službena klapa Hrvatske vatrogasne zajedniceSveti Florijan, izdala je novu pjesmu. Radi se o romantičnoj pjesmi “Moja si bura”, prekrasnoj baladi dalmatinskog prizvuka koja označava značajnu promjenu od zvuka koji smo do sada navikli slušati od strane jedinih klapskih vatrogasaca.

“Tekst je napisala moja djevojka Sara Kopeczky, glazbu ona i ja”, kazao je Vjekoslav Tvrdić, prvi tenor klape Sveti Florijan, inače doktor znanosti zaposlen kao docent na splitskom FESB-u. Sara je profesorica engleskog i talijanskog jezika i vrlo talentirana spisateljica. Produkciju pjesme potpisuje Jan Ivelić, a vokalni aranžman dugogodišnja voditelje klape, Ana Kodrić Ivelić.


“Član sam klape od 2021. i čast mi je da je klapa odabrala upravo ovu pjesmu kojoj sam koautor i u kojoj sam vodeći vokal. Smatram da pjesma predstavlja osvježenje u odnosu na dosadašnji glazbeni izričaj moje klape”, dodao je prof. Tvrdić.

Inače, “Moja si bura” bit će uživo izvedena na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima. Kaštelanski đir, održat će se 23. srpnja 2023. na poljani kod crkve sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu uz festivalski orkestar.

Klapa će imati vrlo radno ljeto. Sljedeći tjedan nastupa na Svjetskom danu glazbe, što će prenositi HRT. Dan iza nastupaju u Splitu na Danu kotara Mertojak. Klapa će nastupiti na brojnim smotrama ovog ljeta poput onih u Slimenu, na Perunu, u Žrnovnici i Strožancu.

“Moja si bura” samo je najava aktivne izdavačke godine, jer je klapa u fazi snimanje dvije nove pjesme koje će izdati nakon ljeta.

 

Foto: Igor Jakšić

 

 

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za