Regija

DOBRO ISKORISTITE SUNČANI KRAJ TJEDNA Konačno suh vikend

Oblačno vrijeme pratilo nas je danima, a danas se, barem kratkotrajno, “ukazalo” sunce. Oblake je rastjerala bura koja je uz obalu uglavnom bila slaba do umjerena, tek podno Velebita i ponegdje na otvorenom moru ima vrlo jakih udara vjetra.

Pred nama je konačno stabilan kraj tjedna. On donosi vrlo ugodne temperature zraka koje će biti više od normale za ovaj dio godine, a i vjetar će biti slab. Jugo krajem nedjelje i djelomično naoblačenje bit će uvod u novu promjenu vremena, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.

S obzirom na prognozu za sljedeći tjedan, bilo bi dobro da iskoristite vikend pred nama jer će većim dijelom biti sunčan i relativno topao, a najveći dio sljedećeg tjedna bit će pretežno oblačan. Vjerojatno neće biti dana bez barem malo kiše.


U petak će biti djelomično sunčano i suho. Puhat će slaba do umjerena bura, popodne na otvorenome prolazno jaka tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 14 do 19°C.

Subota će biti pretežno vedra. Ujutro će puhati slaba bura, danju tiho ili slab vjetar s mora. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 15 do 20°C.

Veći dio nedjelje bit će pretežno sunčan i suh. Ipak, u drugom dijelu dana, a osobito navečer postupan porast naoblake sa zapada. Ponegdje može pasti vrlo malo kiše. Ujutro tiho ili burin, danju će zapuhati slabo do umjereno jugo koje će navečer biti pojačano. Jutarnje temperature zraka neznatno više, danju većinom od 15 do 20°C.

Od ponedjeljka će biti pretežno oblačno. Više kiše bit će na otocima, a najmanje u Zagori. U početku će puhati jugo, popodne u okretanju na slabu do umjerenu buru. Relativno toplo.

U utorak oblačno uz povremenu slabu kišu, a na Dinari je moguć snijeg u višim predjelima. Puhat će umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima. Bit će hladnije s najvišim dnevnim temperaturama od 10 do 17°C.

U srijedu vrlo promjenjivo, a bura će danju prijeći uz jugo uz stalno jačanje. Ponovno toplije. Najnestabilniji dan tjedna mogao bi biti četvrtak. Očekuju se obilne dnevne oborine, a puhat će jako do olujno jugo koje će do kraja dana okretati na lebić. Ponovno će biti toplije.