Regija

Dobar odaziv kandidata na testiranje za Policijsku akademiju

Jučer se u Srednjoj školi u Metković i gimnazijskoj dvorani provodilo testiranje kandidata koji su se prijavili za školovanje na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Prema riječima načelnika Akademije Dubravka Novaka na testiranju je pristupilo 70-tak kandidata. Ovo testiranje je organizirano za područje Dubrovačko-neretvanske županije, danas će biti u Splitu, Gospiću, Vinkovcima, Osjeku, Rijeci…  na čijem prostoru postoji potreba i interes za policijskim službenicima. Na ovakav način se kandidatima umanjuju troškovi putovanja u Zagreb.

Cilj je Policijske uprave da se sustav popunjava domicilnim stanovništvom. Ove će godine iz Akademije izaći 98 policajaca s područja naše županije koji će od 1. kolovoza biti raspoređeni po policijskim postajama.


Ovo je drugi put da se ovakvo testiranje provodi u Metkoviću. Bit će ih još u ovoj godini ako bude interesa, odnosno prijava na natječaj koji je još u tijeku zbog maturanata koji upravo završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Proces testiranja se sastoji od više dijelova od koji su testovi koji kandidata isključuju ako se ne prođu: osobnosti i inteligencije i tjelesne spremnosti. Još su tu testovi opće kulture, informatike i stranih jezika.

Izvor: likemetkovic.hr