Regija

Do sada covidom zaraženo između 60 i 80 posto stanovnika EU-a

Između 60 i 80 posto stanovnika EU-a zaraženo je do sada covidom-19, procjena je Europske komisije koju je u srijedu iznijela povjerenica za zdravstvo Stella Kyriakides.

“Procjenjuje se da je između 60 i 80 posto populacije EU-a do sada imalo covid-19”, rekla je Kyriakides na konferenciji za novinare.

Prema podacima Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, do sada je zabilježeno registriranih slučajeva covida-19 u oko 30 posto populacije, ali ako se dodaju neprijavljeni slučajevi taj se broj penje na oko 350 milijuna, što je oko 77 posto stanovništva EU-a.


Nakon što se pandemija koronavirusa primirila, Komisija je u srijedu pozvala države članice da potiču cijepljenje dosad necijepljenih osoba, posebice djece prije početka nove školske godine.

“Ulazimo u novu fazu pandemije, prelazimo s izvanrednog stanja na održivije upravljanje covidom-19. Ipak, moramo ostati na oprezu. Broj zaraženih i dalje je visok u EU-u, a mnogi ljudi i dalje umiru od covida-19 diljem svijeta. Štoviše, nove varijante mogu se pojaviti i brzo se širiti. Stoga, moramo dodatno pojačati cijepljenje i poticati ciljano testiranje te moramo nastaviti blisko koordinirati naše odgovore u EU-u”, izjavila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Hina

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za