Regija

Do lipnja će završiti radovi u Luci Metković

Konferencija projekta EASYCONNECTING u organizaciji Dubrovačko neretvanske županije održana je u hotelu Dubrovnik Palace. Uz projektne partnere i goste u radu konferencije sudjelovali su i pomoćnica Ministra Republike Hrvatske za regionalni razvoj i fondove EU Marija Vučković, saborski zastupnik i član saborskog odbora za regionalni razvoj i fondove EU Maro Kristić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić.

Na konferenciji su predstavljeni Pilot aktivnosti pet projektnih partnera (Lučke uprave Krf iz Grčke, Lučke uprave Levante i Ravenna, Regije Abruzzo i FINEST S.p.A. iz Italije te Dubrovačko-neretvanske županije iz Hrvatske).
Voditelj projekta EASYCONNECTING ispred Dubrovačko-neretvanske županije Čedo Vučković predstavio je trenutni Status quo Pilot projekta u Luci Metković. Istaknuo je da su radovi na sanaciji dijela lučkog područja Luke Metković u skladu s dinamičkim planom te da se završetak radova predviđa do kraja lipnja. Za investiciju u luci Metković iz projekta EASYCONNECTING izdvojeno je preko dvjesto tisuća eura.

Tekst i foto: dubrovniknet team / www.dubrovniknet.hr