Regija

Dnevno Pelješkim mostom prođe skoro 20 tisuća vozila, a obližnji mještani traže samo jedno: Mi bismo vodu

Iz Centra za kontrolu prometa na Pelješkom mostu i pristupnim cestama nadzire se svaki detalj, a ekipa HRT-a odlučila je provjeriti kakvo je stanje u prometu i okolnim prilaznim cestama

Od otvorenja 26. srpnja, Pelješkim mostom prošlo je oko 327.000 vozila, baš kao što se i očekivalo, no najviše je putnika vikendom, kada ih na dan prođe između 18 i 19 tisuća. Radnim danom mostom prođe od 12 do 15 tisuća vozila. Ekipa središnjeg Dnevnika HRT-a provjerila je ima li teškoća u prometu mostom, ali i kako je njegovo otvaranje utjecalo na život stanovnika Pelješca.


Iz Centra za kontrolu prometa na Pelješkom mostu i pristupnim cestama nadzire se svaki detalj. ‘Dosta je gužva i na prometnicama prema mostu, ali i na samom mostu, no promet teče bez većih poteškoća’, ističe Irena Čačić, voditeljica Središnjeg centra za nadzor prometa.

Nakon zaustavljanja i fotografiranja prvih dana nakon otvaranja mosta – uzbuđenje polako jenjava. Brijesta je pelješko naselje najbliže novom mostu. Poznata oaza školjki i dalje je mirna, no mještani kažu da se promjene ipak osjete.

‘Dolaze ljudi, dolaze. Uvijek je punije ovdje. Ljepše je, ima više života. Tu ima dosta ljudi kojih je prvi put u prolazu pa se raspituju za ubuduće da li bi mogli tu kupiti školjke i tako dalje’, kaže Boženka Veraja iz Brijeste. Na bolju prometnu povezanost, kažu, još se navikavaju, a nadaju se i nekim promjenama.

‘Definitivno bi u skoroj budućnosti voljeli imat riješenu vodu’, kaže Zdravko Lazić. A i to bi se moglo uskoro ostvariti, jer kako kaže načelnik općine, projektna dokumentacija bi trebala biti gotova do kraja godine.

Izvor: Tportal