Regija

Djecu na Odjelu dječje kirurgije KBC-a Split uveseljavat će zidne slike Koraljka Grebena

Boravak u bolnici nikome nije po ugodan, a posebnom najmlađim pacijentima koji su zbog toga često odvojeni od svoje obitelji. Da im ipak bude ugodnije na Odjelu za dječju kirurgiju KBC-a Split, pobrinuo se naš Koraljko Greben koji je poznat i po svojoj radionici za djecu Grebeonica, prenosi portal likemetkovic.hr


On je uz svog šegrta, čitaj sina, Borisa protekla dva dana oslikao četiri prostorije s likovima iz poznatih Disneyjevih animiranih filmova. Sve je počelo molbom liječnika dr. Viktorije i dr. Mira Jukića koju su uputili metkovskoj udruzi Kolektiv koja je u više navrata organizirala oslikavanje zidnih površina u gradu. Tražili su volontere za oslikavanje zidnih površina Odjela.

Za mene je ovo bio povratak na mjesto događaja. Naime, kao dijete sam zbog zdravstvenih razloga mnogo boravio na splitski Firulama, toliko da su se moji roditelji u jednom trenutku kumili sa sestrom Mirom koja je dugi niz godina radila o ovoj bolnici. – kaže nam Koraljko – Stoga sam s posebnim sentimentom pristupio ovom poslu. Čim me je nazvao Ivan Gluščević, uputio sam se na Firule i s liječnicima dogovorio sve tehničke pojedinosti.

Oslikavanje zidova je obavljeno u vrijeme blagdana jer tada na odjelu ima manje djece premda mi se i nije činilo tako. – Dok smo radili, djeca su bila izmještena u druge sobe, ali njihovu znatiželju se nije moglo zaustaviti… koristili su svaku priliku da nas posjete i upitaju ‘Kada će biti gotovo?’ – objašnjava Koraljko i dodaje – a i medicinskom osoblju je naš rad bio zanimljiv koje nas je tetošilo kavom, čajem, hranom i dvodnevnim smještajem.

Ovo nije kraj suradnje našega Koraljka s KBC-om Split. Nakon dnevnog boravka i triju soba, ostalo je oslikati zidove u još tri sobe. Osim toga, namjerava uputiti dopis i OB Dubrovnik s namjerom da tako nešto napravi za mališane koji će silom prilika boraviti u toj bolnici.

Za mene je ovo bio povratak, ali ovaj put ne u ulozi pacijenta i samim time je bilo lakše.
Često se zanesem u svojim glupostima, nezadovoljstvu i ljutnji. Zato bih volio dogovoriti povremene posjete ovom odjelu da bih uveseljavao male pacijente, ali i da bih više cijenio vlastito zdravlje i sve što imam i na taj način od njih učio ‘staviti stvari na pravo mjesto’, zaključuje Koraljko Greben.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za